Crònica de la presentació #EdebéTardor2016 + Trobada de Bloggers i Booktubers

Crònica de la presentació #EdebéTardor2016 + Trobada de Bloggers i Booktubers

L’editorial Edebé ens ha invitat a un grup de joves bloggers i booktubers a la presentació de les novetats juvenils d’aquesta tardor 2016. Una trobada fabulosa en la que hem pogut comptar, entre d’altres, amb la presència de Reina Duarte (Presidenta del CiljCAT i editora), Andreu Martín (escriptor) i Maite Carranza (novel·lista). 

Duarte ha sigut la primera en presentar-se i parlar-nos de la seva apassionant feina com a editora per després descobrir-nos el “pòquer d’asos” que Edebé s’ha guardat a la màniga per aquesta nova temporada.

Crònica de la presentació #EdebéTardor2016 + Trobada de Bloggers i Booktubers1. “La casa del miedo” és una de les últimes obres de l’escriptor Agustín Fernández Paz, defensor de la literatura juvenil contemporània i de les lletres gallegues. Duarte s’ha emocionat al parlar-nos sobre ell doncs va traspassar fa pocs mesos a l’edat de 69 anys, just a pocs dies de la seva publicació. Però com va dir Ján Uliciansky: “Les estrelles són llibres que de nit il·luminen el cel” i m’agradaria pensar que sigui on sigui, Fernández Paz podrà veure el seu llibre brillar cada nit al firmament.

Sinopsis: La Casa del Miedo és una cabana que posa els pèls de punta als joves de la localitat de Valverde. Quan la seva porta es tanca, no es torna a obrir per a ningú més! La Casa del Miedo sorprèn per la seva brevetat i la seva gran càrrega d’emocions. Mai un llibre havia amagat un missatge de valentia davant d’una adversitat tan potent.

Per saber-ne més: Edebé – La Casa del Miedo

Crònica de la presentació #EdebéTardor2016 + Trobada de Bloggers i Booktubers2. Segons Duarte, “El comando Gorki” (escrit per Fernando Lalana) és del millor que ha llegit en ciència ficció en els darrers temps i ha subratllat la seva ambientació exòtica. La història de l’escriptor saragossà gira al voltant d’un grup de nois superdotats internacionals que hauran de fer front a un seguit d’adversitats si volen conservar la pell a la Rússia de Stalin.No sé vosaltres, però a mi la sinopsis m’ha deixat ben intrigada!

Sinopsis: A la URSS de Stalin no es perdona la traïció. Un grup de superdotats sap més del compte i no és l’únic perill que recau sobre ells. En El comando Gorki es conjuga la convulsa història europea del segle XX amb l’ensurt constant d’un argument tan suggeridor com despietat. 

Per saber-ne més: El comando Gorski – Edebé

Crònica de la presentació #EdebéTardor2016 + Trobada de Bloggers i Booktubers3. Duarte s’ha mostrat molt emocionada amb la trilogia “Me llamo Zoila” de la madrilenya Chiki Fabregat, filla d’un escriptor de contes infantils i professora de l’Escola d’Escriptors de Madrid. La primer part de la història de la Zoila, que dóna un gir total al món de la fantasia, ha encantat i sorprès a Duarte, quelcom que té força mèrit si pensem en els 400 llibres que l’editora es llegeix de mitjana a l’any!  A més a més tots els joves lectors de la sala ens hem quedat enamorats del seu disseny tan especial (i amb paper verjurat!). “El llibre de paper ha de ser bell per a que al lector li vingui de gust emportar-se’l a casa” afirmava Duarte.

Sinopsis: Mig elfa mig humana, una saga fantàstica ambientada entre dos contextos: l’adolescència i la màgia que amaga el món de la natura. Una història de mestissatge, d’acceptació del jo i de la incapacitat dels éssers humans per comunicar-nos. Els elfs poden ser avorrits i estranys però el que no sabem és la forma com entenen l’amor. 

Data de publicació: Novembre 2016

Crònica de la presentació #EdebéTardor2016 + Trobada de Bloggers i Booktubers

4. Una altra novetat de novembre és “La porta del Drac” de Javier Pelegrín i  Ana Alonso. Aquesta darrera ens ha enviat un vídeo parlant-nos sobre el seu llibre, en el que Barcelona i el seu art són els protagonistes. També ens ha explicat que la seva intenció és donar continuïtat a la sèrie amb diferents ciutats i personatges, per descobrir les fantasies urbanes més actuals i alhora màgiques que amaguen.Personalment, totes les propostes que ens facin descobrir millor Barcelona d’una manera especial em semblen d’allò més temptadores i interessants, no us sembla?

Sinopsis: Una dona s’atreveix a creuar la Porta del Drac i mor en estranyes circumstàncies. La seva filla Lisa ho té clar: vol descobrir allò que s’amaga darrera la porta. Més que un thriller, La Porta del Drac és una història apassionant de màgia, amor, amb la ciutat de Barcelona com a escenari misteriós amb els seus genials artistes i creadors. 

Data de publicació: Novembre 2016

Per últim, hem tingut el privilegi de comptar amb la presència de dos grans escriptors de literatura juvenil a Catalunya (i dels qual em considero una gran fan!): Andreu Martín i Maite Carranza, que aquest setembre estrenen títols nous! Tan nous, que Martín encara no havia vist el seu llibre fins avui! Just mentre l’agafava entre les seves mans per primera vegada ens ha començat a explicar la història darrere de “Tres desitjos”:

Crònica de la presentació #EdebéTardor2016 + Trobada de Bloggers i Booktubers“L’Enric té 16 anys i una miopia que atreu els brètols del seu nou institut. El que no saben ells és que compta amb una as a la màniga… Un geni dins l’ampolla!

Tres desitjos desprèn frescor i joventut. Sens dubte estem davant d’una novel•la que confronta la carència i el desig amb notes d’humor i la crua realitat. Una crida a escoltar i considerar la nostra felicitat més enllà del que és material.”

Quan li he preguntat què l’havia portat a escriure aquesta versió del típic conte del geni, Martín ha contestat que la inspiració li ve de la història “El peixet platejat”, la qual va llegir per primer cop d’un llibre de contes russos que va pispar a la seva veïneta quan eren petits. “Tenia ganes d’escriure una cosa fantàstica que ens ajudi a parlar del que ens envolta” ha explicat. La resta és Spoiler i ho haureu de descobrir vosaltres mateixos, però ja podeu pujar-hi de peus que els riures estaran assegurats ;-D

 Per saber-ne més: Tres desitjos – Edebé

Crònica de la presentació #EdebéTardor2016 + Trobada de Bloggers i BooktubersD’altra banda, la novel·la de Maite Carranza “Camins de llibertat” ens endinsa en un triangle amorós realista i ple d’humor recobert d’una capa d’emotiva memòria històrica. Ha sigut un plaer sentir a Carranza explicant-nos totes les anècdotes que amaga el llibre i el bonic homenatge que li presta al seu avi en ell. La veritat és que tinc moltes ganes de començar-lo! ^.^

Sinopsis: Maite Carranza apropa als lectors el nostre passat des d’un tema de plena actualitat: els refugiats de les guerres. Un estiu, als Pirineus, Alèxia s’enfronta a un doble repte: desxifrar un misteri familiar que va tenir lloc durant la Guerra Civil i decidir entre l’amor de dos nois. Camins de Llibertat és un cant a la incertesa de la vida i l’amor; aquest sentiment colpidor, és just una anècdota comparat amb el patiment que deixen les guerres.

Per saber-ne més: Camins de llibertat – Edebé

Un cop finalitzada la presentació, fetes totes les fotos de rigor i firmats els exemplars dels dos autors catalans, Marta Muntada (del departament de Premsa i Comunicació) ens ha acompanyat en una ràpida visita guiada per l’editorial, on hem pogut descobrir moltes més coses sobre Edebé i veure la sala d’edició dels llibres de text, de màrqueting, de traducció i de il·lustració entre d’altres! Quantes emocions i records! Ha sigut com fer un viatge per dins la meva llibreria! 💖😻 

En fi, si dic que ha sigut un dematí genial em quedaré curta, de manera que prefereixo enviar una forta abraçada a totes les persones que han fet possible que gaudissin tant de la presentació!

Gràcies, gràcies, gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Han col·laborat…

© 2024. Tots els drets reservats. Política de privadesa