La llar de Miss Peregrine per a nens peculiars

Coberta de "La llar de Miss Peregrine per a nens peculiars"

Sí, haig de reconèixer que vaig veure l’adaptació d’aquest best-seller abans de llegir el llibre, però des d’aquell moment que m’havia quedat amb les ganes de saber més dels personatges. A més a més, havia sentit molt bones recomanacions d’altres lectors i booktubers (Ransom Higgs és l’autor preferit de Jessethereader). Tenia en ment que la història dels nens peculiars està dividida en una trilogia, i cabia la possibilitat de que tot el que havia vist al film fos el resum dels primers dos llibres o quelcom per l’estil.

La llar de Miss Peregrine per a nens peculiars
Ranson Riggs

Però no… tot i que la pel·lícula i el llibre acaben més o menys en el mateix punt, la pel·lícula conté el doble d’aventures. Tot i que el principi de la novel·la em va semblar bastant intrigant i em va agradar el sentit de l’humor de Ransom Riggs, a partir de la meitat vaig tenir la sensació de que la trama es desaccelerava molt ràpidament (vaja, acabo de fer un oxímoron!) ^^

Després de rebre una pila d’informació de cop, el protagonista, lluny de quedar-se en xoc es passa els dies jugant amb la resta dels nens peculiars. Per un moment pensava que estava llegint una història de “Los cinco” de Enid Blyton. Tot plegat per després acabar de forma precipitada.

Els personatges, encara que alguns són una mica més complexos, m’han semblat molt més foscos i malcarats, i no he sigut capaç de connectar amb cap d’ells. De fet, no podia desempallegar-me de la sensació que els nens peculiars eren terriblement secundaris, a excepció de l’Emma, que és completament diferent del que recordava a la pel·lícula i m’ha caigut francament malament.

La llar de Miss Peregrine per a nens peculiars
Una de les fotografies del llibre

D’altra banda, tampoc hi ha res que pugui destacar de la narració de Riggs, apart d’àgil. La portada del llibre és de les més inquietants que he vist (em resulta impossible mantenir-li la mirada a la nena). Això sí, les fotografies que conté el llibre són tot un exercici de creativitat, perquè segons l’autor…

“[…] són autèntiques, són fotos d’època que, excepte algunes que han tingut un mínim tractament de postrevelat, no han sigut alterades.”

Per últim, Riggs acaba la seva explicació agraint la feina de tots els col·leccionistes que les han rescatat al llarg dels anys.

“És una tasca feta amb amor i mancada de glamur, i penso que són herois no reconeguts del món de la fotografia”

Mx

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Han col·laborat…

© 2025. Tots els drets reservats. Política de privadesa